Veien mot LS – Back In Black

21.04.2017

Del 7

HEI!!

Nå er det ikke mange dagene igjen før russetiden er i gang, og vi gleder og kjempe masse! Her i Bergen starter russetiden litt senere enn mange andre steder i landet. Vi setter ikke i gang før 27.april, altså får vi litt kortere feiring enn mange av dere, men da er det viktig at vi utnytter hver eneste dag så godt som over hodet mulig! Siden sist har Playaz Club sluppet konsept til Back In Black! Det er bare å følge oss på Instagram og Facebook for et nærmere innblikk i vår hverdag.

Tilbake til Back In Black; som tidligere nevnt ble skolen vår nedlagt 15. Juni 2016. Fana var en skole med mange tradisjoner, mye sjel, liv og røre! Det var virkelig en skole som leverte! Back In Black er en hyllest til den gamle skolen vår Fana Gymnas. Mange har nok hørt om bandet AC DC, og noen kjenner kanskje til litt av historien til bandet og bakgrunnen til noen av sangene. Bon Scott – vokalisten i bandet, døde brått og uventet av alkoholforgiftning. Etter en lang pause, kom bandet tilbake med sangen ”Back in Black” som går ut på at de var tilbake igjen, men i svart, altså i sorg. I russetiden vil vi bringe fanaatmosfæren tilbake igjen! En gang Fanajente, alltid Fanajente! Vi er BACK IN BLACK!

Vi er alle utrolig spente på tiden vi nå har i vente! Det kommer til å bli en helt sinnssyk periode fylt med vanvittige opplevelser og mye glede! Vi har uten tvil noen slitsomme uker i vente, men vi er helt sikre på at det vil bli en fantastisk avslutning på 13 år skolegang. Veien frem til RT og LS har gått mye fortere enn forventet, og kom veldig brått på i forhold til vi hadde trodd. Det har hele tiden vært så fjernt og langt unna, men nå, nå nærmer det seg virkelig. De neste 2 ukene kommer virkelig til å fly med siste forberedelser som skal fikses, skolearbeid og festing! ÅÅÅ SOM VI GLEDER OSS!!!

Vi håper at de som allerede har startet sin feiring har hatt en fin tid så langt, og så ønsker vi alle andre også en super russefeiring! Alle må kose seg kjempe masse, men ikke glem å pass på hverandre! Nå takker vi for oss her på bloggen, og vi takker til de som har fulgt oss gjennom de siste månedene! Much love fra alle Playazen på Back In Black, og masse lykke til!

XOXO <3 <3

Veien mot LS - Playaz Club

08.03.2017

Del 6

Går det bra? Vi har det bra! Vinterferien er over for oss i Bergen, og alle er tilbake på skolen for fullt; ikke så aller verst når solen skinner og vi kan puste inn den herlige vårluften. For all del, ferie er jo helt herlig, men denne gangen var det ikke så tungt å komme tilbake! Over til noe helt annet – buss og planlegging!!!

Nå er det under 2 måneder til feiringen starter, og forberedelsene bør snart være i boks. For vår del er det meste av hva vi kan gjøre allerede gjort! Vi har kjøpt buss, Scania har fikset det tekniske, vi har fått den godkjent, vi har fått en veldig flink jente til å designe logo for oss, klærne er bestilt og vi satser på at de dukker opp på døren om ikke så alt for lenge, bussen er vasket ned, vi har jobbet alt for mye dugnad, vi har plan klar for hvordan bussen skal se ut både innvendig og utvendig, og vi har fikset bussjåfør! Dette kan vel ikke bli annet enn bra!!

Vi er som sagt ikke helt ferdig, men det aller meste er i hvert fall nå under kontroll!! Ting som gjenstår er blant annet å grunne bussen før asker kommer til byen, passe på at alle klesbestillingene er helt rett, stashe opp russedressene når alle er levert, passe på at de som skal jobbe for oss gjør jobben ordentlig, og at de er ferdig i tide, kjøpe inn drikke til hele RT, og ikke minst slippe konsept!! Dette skal bli knall i padden!

Og BTW, nå til helgen er det toppmøte(!!) og vi gleder oss skikkelig!! Noen av jentene reiser ned i helgen for å være med på dette. Her blir det blant annet omvisning av LS, konsert og det viktigste av alt; lansering av alle artistene som skal spille på årets landstreff i Stavanger. Noen andre som skal? 

EN TING TIL!! Nå på søndag er det kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon – krafttak mot kreft! Vi oppfordrer alle som har muligheten til å gå med bøsser å gå, og de, og vi ønsker at de som blir hjemme tar godt i mot bøssebærerne. Vi fra Playaz Club stiller sterkt på søndag sammen med mange medelever, bekjente og ukjente! Sammen kan vi gjøre en forskjell for de menneskene som har en litt tøffere hverdag enn resten av oss!  

SEE YOU SOON! 

FIRE ENDA BEDRE GRUNNER TIL Å MELDE SEG PÅ TOPPMØTET

09.02.2017

Det er 84 dager til LS2017, og forventningene, stemningen og nysgjerrigheten er større enn noensinne!

Tiësto og Martin Garrix er avduket til LS2017- men en hel rekke artister gjenstår å kunngjøres.

På Toppmøtet 11. mars lanserer vi hele bøtteballetten med artister, spisesteder, ulike konkurranser, alle aktiviteter og fullstendig program for hele Landstreff-helgen!

I et tidligere blogginnlegg skrev vi tre svært gode grunner til å melde seg på Toppmøtet, og har du ikke lest dem er de kort oppsummert:

- Du får se hele artistslippet eksklusivt.

- Du får se hele festivalområdet på forhånd, og en helt legit grunn til å besøke Stavanger (det er på høy tid om du aldri har vært der før!)

- Du får treffe en masse medruss, for i tillegg til de 300 som deltar på Toppmøtet kommer 2000 russ til lanseringsfesten på kvelden.

Og nå er også lineupen til lanseringsfesten ute av sekken. La oss presentere fire knallgode grunner til å melde deg på Toppmøtet:

Digital Farm Animals

Oppløftende EDM-musikk står på agendaen når Londons hotteste nye produsent og låtskriver Digital Farm Animals stiller opp på Toppmøtet. Med uimotståelige låter som gir deilige assosiasjoner til tropiske sommernetter uten bekymring, skal godt gjøres å stå stille når Digital Farm Animals inntar scenen!

Oral Bee

Hva får du hvis du blander ekte norsk hiphop, genuin west coast-rap, med en god dose swag? Oral Bee! Nesodden-gutten holder koken og stilen, og putter det ned der andre nøler. Her snakker vi norsk rap-legende!

TRXD

Catchy, elektronisk dansemusikk man ikke kan la være å bli super happy av. Hils på house-duoen TRXD, det nyeste tilskuddet som viser at Norge er i ferd med å bli verdensledende i EDM-sjangeren!

Izabell 

Uten tvil den råeste dama man finner i norsk hiphop, med flyt og stil i helt egen klasse. Det er ikke uten grunn at Stavanger-jenta tidligere er blitt kåret til Norges beste kvinnelige rapper.

 

Veien mot LS- Playaz Club

09.02.2017

Del 5

Hei alle sammen!

Nå er det under tre måneder til russetiden starter - altså ikke lenge i det hel tatt! Deilig å se at det FAKTISK nærmer seg. Russetiden innebærer mange ulike tradisjoner og happenings for alle, og vi lurer så klart på hvordan dere andre har tenkt å feire, og om dere kanskje har noen spesielle tradisjoner eller planer for feiringen? Det første vi kommer på, er dåpen! Vi regner med at det kommer til å bli en gøy og stemningsfull kveld og ”førstedag” som russ, omringet av venner og musikk!! Vi gleder oss selvfølgelig til hele perioden! Rulling og festing med gode venner hver eneste dag; det kan vel ikke bli stort bedre?!

En annen ting vi alle virkelig ser frem til, er landstreffet i Stavanger. Vi har hørt såå mye positivt om landstreffet, blant annet at det er den gøyeste helgen gjennom hele russetiden! Vi ser for oss en syk helg med mye liv og røre! Under oppholdet ser vi frem til mye festing, syke konserter, det å møte masse nye mennesker, og ikke minst finne på mye sprell!! Vi skal bo på LS-hotellet, noe som sikkert blir en opplevelse i seg selv! Når vi først er inne på LS, kan vi og nevne at alle er veldig spent på å se årets ferdige lineup på toppmøtet 11. mars. Regner med at vi ikke er de eneste som gleder seg til denne helgen!

Forrige helg var de fleste fra bussen oppe på Geilo på den såkalte ”Geilohelgen”. Dette er en langhelg hvor ungdom fra Bergen-sør i lang tid har pleid å dra sammen til fjells for å skape god stemning og ha det kjekt i lag. Vi var på ingen måte ute etter å gjøre hærverk eller ødelegge for de rundt oss, og det gjorde vi heller ikke. Vi fra Playaz Club bodde i private hytter. Vi oppførte oss, og tok som vanlig avstand fra både hærverk, vold og narkotika. Vi syntes ingenting om enkelte personers oppførsel og holdninger denne helgen, og vi syntes det er kjipt at noen på denne måten klarer å ødelegge for så mange rundt seg! Gjengen er enige om at årets Geilo-helg ikke utelukkende bestod av uhøflig og hensynsløs ungdom; tvert i mot var det en minnerik og gøy helg for mange av oss! 

I russetiden håper vi at alle oppmuntrer hverandre til å ta gode valg!

Bye bye for nå, så sees snart igjen!! 

Spellemannprisen 2016

30.01.2017

Landstreff-favoritter stakk av med priser!

Spellemannprisen gikk av stabelen på lørdag og i den forbindelse ønsker Landstreff Stavanger å gratulere alle velfortjente vinnere!

Norges fremste musikkpris anerkjenner landets mest talentfulle musikere i flere kategorier, blant annet indie, pop og urban – og ikke overraskede var det en rekke Landstreff-artister i nominasjonsrekken.

Ingen ringere enn Landstreff-favorittene Karpe Diem stakk av med to priser, i kategorien Urban og for beste album med Heisann Montebello.

Hatten av for Stavanger-bandet Kvelertak som gjestet LS i 2011, og som i år vant Spellemannpris i kategorien Rock.

Lemaitre, Matoma, Kygo og Sonny Alven er noen av de tidligere Landstreff-artistene som var nominerte i årets Spellemann.

Her er en full oversikt over årets Spellemann-vinnere:

 

Årets album: Karpe Diem - «Heisann Montebello»

Årets musikkvideo: Aurora - «I Went Too Far»

Årets produsent: Cashmere Cat

Tekstforfatter: Cezinando - «Barn Av Europa»

Årets nykommer: Astrid S

TONOs komponistpris: Gjermund Larsen Trio - «Salmeklang»

Årets låt: Alan Walker - «Faded»

Årets Spellemann: Marcus & Martinus

Hederspris: Arve Tellefsen

Spellemann-showet del 1:

 

Blues: MK’s Marvellous Medicine – «MK’s Marvellous Medicine»

Indie: The Switch – «The Switch Album»

Urban: Karpe Diem – «Heisann Montebello»

Popgruppe: Highasakite - «Camp Echo»

Viser: Frida Ånnevik - «Her bor»

Folkemusikk: Anders Røine - «Kristine Valdresdatter»

Rock: Kvelertak - «Nattesfred»

Danseband: Torgeir og Kjendisene - «En runde til»

Samtid: Ensemble neoN - «neoN»

Barnemusikk: Superbarna - «Hipp Hurra»

Elektronika: Biosphere - « Departed Glories»

Åpen Klasse: Susanna - «Triangle»

Jazz: Nils Petter Molvær - «Buoyancy»

Popsolist: AURORA - «All My Demons»

Klassisk: TrondheimsSolistene - «Reflections»

Metal: Okkultokrati - «Rasberry Dawn»

Country: Darling West - «Vinyl and a heartache»

Veien mot LS - Trolljägeren

16.01.2017

DEL 3

Hallo gutter og jenter,

Jägerne skriver nytt innlegg på LS bloggen, og i dag skriver vi litt om hvordan familien ligger an med van, penger og samhold!

Du ser Trolljägerne har reist over hei og hav for å feire den villeste nyttårsaften! Nei ikke Ibiza eller New York, men nemlig festbyen Aalborg!

I Danmark kjørte gutta 110.3%, og selv om alle Trolljägerens trygghetstips (les innlegg Del 2) ble brutt kom alle seg trygt hjem. For å se video om hvordan vi hadde det foreslår vi at du sjekker det ut på Insta: Trolljageren2017!

Så litt om hvordan vi ligger an med preparasjoner til russetiden! Som kjent tar vi Vanfolket det litt mer laidback, og derfor, late som vi er, har vi ikke kommet for langt med van, sang, eller penger. Vi har delegert oppgavene, men forventer ikke å handle med det første (må slappe av litt).

Vi har likevel gjort litt! Altså selv om vi har kjøpt 0 av 2 vans har vi startet på sang og dugnad. Hjemmesnekk av sang er under skapelse, og ikke forvent noe mindre enn magisk syre fra oss gutta.

På det økonomiske har vi hatt en dugnad, og planlegger en til utover vinteren, orker ikke stresse. Det ble kort i dag, men hvem orker å lese så mye uansett? JK, takk for nå!

 

-Alltid sprell i Setesdal.

Toppmøtet - tre gode grunner

09.01.2017

Til å melde deg på!

11. mars går Toppmøtet av stabelen og 300 russ fra hele Norge samles i Kongeparken for å få en forsmak på hva LS2017 har å by på. Alle russestyrene i Norge kan delta, og din skole kan sende 2-3 representanter. Les mer opp Toppmøtet HER! 

Har dere fortsatt ikke bestemt om dere skal dra, eller har dere kanskje ikke hørt om Toppmøtet engang? Her er tre gode grunner til å melde deg på i dag. 

1. Du får en god unnskyldning til å besøke Stavanger.

Stavanger er en av Norges vakreste byer, og har du enda ikke vært i oljehovedstaden, er tiden inne nå! På Toppmøtet får du blant annet en skikkelig omvisning i Kongeparken på dagtid. Vi besøker The:Village, du får se hvor scenene skal stå, hvor VIP-loungen er, og ikke minst hvor toalettene befinner seg. Gull verdt å vite under Landstreffet! Etter den eksklusive omvisningen og når sulten kaller blir det servert lunsj til alle.

2. Du får med deg artistslippet før de 13 500 andre (som også skal på Landstreffet!)

Ingen får se hele artistlanseringen for LS2017 før du sitter der 11. mars og blir en av de første. Så sett deg godt til rette og hold deg fast – for opplevelsen av å være med 300 gira russ når én og én artist avdukes er en du sent vil glemme. To av verdens største DJer er allerede ute av sekken, Tiesto og Martin Garrix, og uten å avsløre noe enda lover vi et glitrende spekter av musikk og konsertopplevelser.

3. Du får nye bekjentskap (og kanskje flere følgere på Instagram?)

Det unike med Toppmøtet er at det samler russerepresentanter fra hele landet, og blant de 300 gjestene er det garantert én du ikke kjenner. Enda. Under arrangementet får du nemlig en unik sjanse til å treffe noen du kanskje aldri ville ha møtt ellers, og vennskapene man knytter på Toppmøtet strekker seg som oftest mye lenger enn til Landstreffet!
Er du en av dem som ikke får nok av nye fjes, kan du være med på den elleville lanseringsfesten på kvelden hvor 2000 festdeltagere også deltar. Det er med andre ord bare å pusse danseskoene og glede seg til å slå seg løs!

 

 

Veien mot LS- Playaz Club

06.01.2017

VEIEN MOT LS – DEL 4

Yo yo playaz er tilbake - nytt år og nye muligheter!

Godt nyttår og takk for det gamle. 2016 gikk forbi i en fei, og vi ser ikke bort i fra at 2017 vil gjøre det samme. Nå er det bare knappe 4 (!!!) måneder til RT starter, og denne tiden kommer til å gå fort! Det gjenstår fortsatt en god del ting på ”to do-listen” før vi kan si oss ferdig med forberedelsene til RT. Bussen skal males, mekkes, fikses, godkjennes, omregistreres og mye mer. Regner ikke med at vi er de eneste som har en del på agendaen fremover!

Når man er med på en russebuss, er man en del av et stort fellesskap, og alt fungerer som en liten bedrift. Det viktigste, er at alle på bussen holder en fin dialog med hverandre, at alle hjelper til og viser engasjement, og ikke minst at man ikke glemmer å ha det gøy oppi det hele!! Prøv å ikke ta alt så seriøst heller. Russetiden er tre uker av livet hvor vi sammen skal feire 13 års skolegang. Hvis russetiden på buss skal være verdt det, et det viktig at man også fokuserer på at hele prosessen skal være gøy, og gode minner skal skapes!

Vi er i hvert fall godt i gang med gjøremålene for perioden fremover, og har flere møter bare denne uken. Som tidligere nevnt, er det veldig viktig at bussen er i god stand for å gjøre russetiden så sikker som mulig for alle. Derfor er det lurt å ha god dialog med statens vegvesen, ettersom ar de har god peiling på hva de snakker om, og kan gi god veiledning.

Ettersom at russetiden på buss lett kan bli ganske dyr, kan det være lurt å bruke alle ressurser man har rundt seg. Vi skal ikke være gniten i RT, men det er virkelig ikke poeng i å kaste bort penger heller!! Ta i bruk foreldre, besteforeldre, venner eller annen familie. Stort sett kan i hvertfall noen av de brukes til noe nyttig. De som er litt eldre, pleier å ha litt mer erfaring enn oss. Spør rundt og plukk opp tips underveis.

Nok om det! Siste ukene har det vært ferie, julaften, julebord, nyttårsaften, gaver, bursdager, og ikke minst masse late dager – skamdigg! Både julebord og nyttårsaften var veldig vellykket! I 2017 ser vi frem til enda flere getze fester enn i 2016. 

Bye bye! Much love fra playazene til neste gang!

Veien mot LS - God jul og godt nyttår

15.12.2016

Hei!

Noen flere enn oss som er supergiret på en virkelig etterlengtet juleferie?!? Bare noen få skoledager igjen før vi kan puste lettet ut og ta oss noen velfortjente late dager. Det blir digg, eller hva? Julen er for mange en tid hvor familie og venner settes i fokus. Man spiser god mat, ser på koselige filmer og serier, åpner fine gaver, gjør gøye aktiviteter som å stå på ski, og mye mer. Det har vi selvfølgelig tenkt til å gjøre, men det er viktig å ikke slappe av for mye heller. Det er viktig å utnytte fridagene mens vi kan, og passe på at vi ikke blir en helt hvit gjeng i julen. Det hadde blitt for gale…  

Neste uke pangstarter vi ferien med et aldri så lite julebord sammen med beste KB -  Five Points!! Det blir skøøøy! Dagene før jul, ser vi frem til koselige dager med hverandre. Kanskje siste innspurt av julegaveshopping, litt festing, sammenkomster, kanskje noe julebaking, og sikkert mye annet gøy! Wohoo! 

Nyttårsaften er også rett rundt hjørnet, og vi satser på tidenes feiring med mye godt folk! Det nye året nærmer seg, og dette er virkelig tiden til å reflektere over året som har gått. Som gjeng har vi opplevd veldig mye spennende sammen. Vi har jobbet hardt, erfart, reist, festet og gjort så ufattelig mye gøy sammen! Vi er en gjeng som virkelig bygger hverandre opp, og får frem det gode og ikke minst de gøye sidene av hverandre. 

Før hvert nyår, er det vanlig å sette seg ulike nyttårsforsett. Ofte ting man kan bli flinkere på, eller uvaner man vil endre. Som buss skal vi gjøre det samme! Etter 2,5 år som vennegjeng, har det som sagt vært mye frem og tilbake, mye uenigheter, og ikke minst en del stress! Særlig når det kommer til avgjørelser. Nå skal vi som gjeng inn i russetiden, og da hadde det vært veldig kjekt hvis vi hadde klart å unngå alt av dårlig stemning. Det er viktig med godt samarbeid og tydelig kommunikasjon for at vi skal klare dette. Vi ser også veldig frem til nyåret som skal fylles med opp med gøye minner, og gjøres enda bedre enn året som har gått.

Vi gleder oss masse til et nytt år med godt folk rundt oss, og vil med dette ønske dere ALLE en god jul og et godt nytt år <3

Veien mot LS - Trolljägeren

08.12.2016

Del 2

Trolljägerne er tilbake på LS-bloggen og i dag skal dere få vite hvordan dagene som Trolljäger har vært og en liten guide for å overleve den ville russetiden! Gutta har hatt dagene fulle med begivenheter i nord og fester i sør, med dette følger ofte farlige situasjoner. Derfor tar Trolljägeren vare på familien sin, uansett situasjon. For å passe på at alle våre medruss får en sikker russetid gir vi dere 5 raske tips som har hjulpet Trolljägerne å overleve i de harde tidene under innflytelse av Jägerbombs. 

1)   Pass på hverandre – Trolljägeren har opplevd for mange ganger at noen av gutta mangler, hvis en går alene og er ute av kontroll, kan hva som helst skje. Derfor råder gutta at dere er oppmerksom til at familien er samlet. Ingen bør ligge pæsa ut på Mcern, eller yppe på seg for mange folk.

2)  Ikke drikk for mye – Hvis det ikke er en tom jägerflaske på bordet sammen med en Trolljäger er det ikke en god fest. Det er faktisk ikke en fest hvor minst én Trolljäger ikke har fulgt tips nr. 2, og det har aldri endt bra. Derfor håper vi at våre kjære medruss ikke tar inn mer enn de kan håndtere. 

3)   Fylla har ikke skylda – Joda, det er greit at du driter deg ut for hu dama i fylla, men du har fortsatt ansvaret for dine handlinger. Et par Trolljägere fulgte ikke tips nr. 3 og dagen derpå var lite koselig. Kort sagt, å grave opp naboens plen med gravemaskin er ikke den lureste idéen..

4)   Bruk kondom! – Sier seg selv, når gutta er heldige er de (nesten) alltid flinke til å bruke beskyttelse, da slipper man å bekymre seg for barn og sykdommer dagen derpå. P.S. «å hoppe av i svingen» funker ikke. ;-)

5)   Bjørneangrep – Hvis du skulle være så uheldig å bli angrepet av bjørn på fest er Trolljägerens tips å spille død. Lite sannsynlig at det funker, men hva annet kan du gjøre?

Åpningskro!

22. oktober var Trolljägeren på åpningskro i Kristiansand, der alle fikk smake på skogsyren vi serverte. Gutta kjørte på og utmerket seg! Det var ikke bare jentene som elsket Jägeren, men selv Innertier tok med seg ett Trolljäger bånd hjem. Selv om 1 pæsa ut på mcern (se tips 1), en kastet opp (se tips 2), og en brukte ikke kondom (se tips 4) ordnet ting seg. Heldigvis slapp vi å bruke tips 5. Når Trolljägeren vendte ryggen mot dalen reiste alle med et smil, det var en helt vill kveld! Det er ikke lenge til vi er tilbake på bloggen så stay tuned!