Sonny Alven (NO)

Sonny Alven (NO)

22-åringen Sonny Alven er det nyeste tilskuddet av unge norske produsenter som vekker internasjonal oppmerksomhet. I kjølvannet av våre nye nasjonalhelter Kygo, Matoma og Alan Walker, kom Sonny Alven fryktløst inn fra siden. Med seg hadde han elektronisk dansemusikk med en tropisk og sommervennlig sound.

Et par år tilbake var Sonny Alvestad på skolebenken på Universitetet i Agder. Der var han en av få som fikk på plass på et nytt musikkstudie med laptop som hovedinstrument. Den unge bergenseren satser alt på musikken, og har ingen plan B. Men for Alven har plan A gått riktig så bra, og det virker ikke som han trenger å tenke på en backup-plan med det første.

"Den unge bergenseren satser alt på musikken, og har ingen plan B. Men for Alven har plan A gått riktig så bra."

2016 ble det store gjennombruddsåret. Alven ble utnevnt til “Nordic Spotlight Artist of 2016”, og turnerte blant annet Europa rundt med stjerneskuddet Kygo. Bergenseren er blitt omtalt som en dyktig håndverker, en av de mest lovende talentene i Norden. Det er ingen tvil om at den kreative Fana-gutten leverer varene. Han har med stort hell remikset blant annet Alesso, Tove Lo og Astrid S. Singel etter singel fra egen hånd har truffet blink etter blink og toppet liste etter liste.

Megahitten Our Youth, med britiske Emmi på vokal, lå 21 uker på VG-listen og har for lengst passert 30 millioner strømminger på Spotify. Låten gir sterke assosiasjoner til lange sommernetter fri fra A4-livet og bekymring. Oppfølgeren “Your Touch” er fortsatt den perfekte låten å danse til når det nå nærmer seg sommer. Fana-gutten var dessuten svært nær å kapre en Spellemannpris for førstnevnte. Ikke verst når du året før gikk på skole og studerte elektroniske instrumenter!

I fjor ga han ut sin første EP ”Make Me Feel” med en rekke solide låter. Deriblant den herlige låten med samme tittel man ikke kan la være å synge med på. Og når man månedlig har rundt 1,8 millioner lyttere på Spotify gjør man vel noe riktig?  

Sonny Alven har tydeligvis lært ett eller annet på veien. Lørdag kl. 19:30 på Club:Live er det vår tur.

Siste musikk video

Siste artist feeds