Schoolboy Q (US)

Schoolboy Q (US)

Hold på solhatten! Fra Los Angeles, California, gir vi deg: Schoolboy Q. Det er nemlig ikke alle rappere blir født med hettegenser i ghettoen. Schoolboy Q for eksempel, ble født i tysk militærbase og er sjelden å bli sett uten den karakteristiske bøttehatten. Quincy Matthew Hanley, som han egentlig heter, flyttet fort tilbake til Amerika, og endte opp i California. Som 21-åring hadde han skrevet sin første rap, og la fotballproff-drømmen på hylla. Det tidligere gjengmedlemmet sier at å rappe ikke var noe han valgte – det var noe han måtte.

Til tross for hva navnet indikerer brydde han seg lite om skolen, men når han var på skolen pleide homiene hans å kalle ham Schoolboy, og etter det var det ingen vei tilbake.

Småbarnsfaren som står bak fenomenene ”Collard Greens”, ”Man Of The Year” og ”Hands On The Wheel” har samarbeidet med legender som A$AP Rocky og BJ the Chicago Kid, og opptrådd på Jimmy Kimmel Live! Han lister 50 cent, Biggie, Jay-Z og Nas som sine største inspirasjonskilder (fun fact: det er også noen av tropical house-geni Matomas favoritter).

"HIIIPOWER X HIPPY X HOOVER X HEAVEN & HELL AKA MY LIFE."

Den karismatiske vestkyst-rapperen har de siste årene tatt steget opp i rappens elitedivisjon, med fjorårets fantastiske Blank Face LP som et soleklart høydepunkt så langt. Hiten ”THat Part” (gjestet av Kanye West og Anderson .Paak) debuterte på Billboards andreplass og ble nominert til to skinnende Grammy-priser. Albumet havnet samtidig høyt oppe på de fleste "årets beste"-listene og nådde et publikum langt utenfor menigheten. Schoolboy Q kommer fra samme miljø som Kendrick Lamar, Ab Soul og Jay Rock (sammen har de gruppa Black Hippy) og det tidligere gjengmedlemmet vet å trykke på de rette knappene hos publikum. Det erfarte vi da han fylte Parkscenen vår til randen for to år siden, med et hiphop-sett vi sjeldent har sett maken til.

Han skriver dessuten alle H-er med stor bokstav når han twitrer. Hvorfor? ”HIIIPOWER X HIPPY X HOOVER X HEAVEN & HELL AKA MY LIFE.” i følge ham selv. (Og HLandstreff HStavanger.) Som du skjønner: denne artisten er helt spesiell! 

Du ser han på Parkscenen lørdag 6. mail kl. 21:00.

Siste musikk video

Siste artist feeds