Postgirobygget (NO)

Postgirobygget (NO)

Siden du bare skal besøke LS én gang i ditt liv, finnes det enkelte tradisjoner du rett og slett ikke kan gå glipp av. Postgirobyggets lørdagskonsert på Parkscenen er muligens den viktigste. For allerede da mammaen og pappaen din delte den vinflasken for 19 år siden stod denne nasjonalskatten på scenen her!

Kan vi kalle dem "husband"? Ja, det kan vi! Med sin kjente og kjære sommermusikk, representert ved låter som "En solskinnsdag", "Idyll" og "Sløv uten dop" (norske klassikere du knapt trenger å pugge teksten til), er det et faktum at det ikke blir noen russefeiring uten. Allsangen kommer til å runge over hele Rogaland, og bandet ser ut til å nyte hvert sekund av konsertene de også. Stor kudos til Arne Hurlén & co, som har holdt det gående i alle disse årene. Uten Postgirobygget stopper Norge.

Postgirobygget så dagens lys allerede som studenter i Trondheim. Året var 1995, men om dét virker lenge siden, så ikke la deg lure! Hurlén (vokal og gitar), Øyvind Kolset (tangenter og kor), Per Sarin Madsen (trommer og kor), Nils Petter Time (gitar og kor) og Nicolai Hauan (bass og kor) holder fortsatt koken og er et av Norges aller mest ettertraktede live-band. Også hele 22 år senere! For selv med en del vekttall under dusken er det å skape stemning med allsang på hver eneste konsert det de virkelig kan. Arne hevder ydmykt at de holder på så lenge publikum ønsker å høre dem, så da bør The Rolling Stones se og passe seg.

"På sånne dager er vi alle unge. På sånne dager er vi alle russ."

Bandet har solgt mer enn 500 000 plater siden starten, blitt spilt i filler av samtlige radio- og tv-kanaler og toppet det som finnes av hit-lister. Med debutalbumet Melis (som fylte 20 år i fjor!) brøt de lydmuren fullstendig. Gruppens neste albumutgivelse måtte utsettes fordi albumet holdt seg så lenge på landets salgslister. Vi snakker 70 uker på VG-lista! Er det egentlig mulig?

De som tror at bandets fans er godt voksne nå, må tenke seg om igjen. For er det en ting Postgirobygget er eksperter på, så er det å rekruttere nye tilhengere. Og de simpelthen elsker russen. Vi blir ikke bli overrasket om bandet stiller i sine egne, gamle russedresser på Parkscenen på lørdagen. "Det er ikke bare vår skyld. Alle har bidratt, russ fra 1997 og frem til i dag. Arrangørene. Parken. Været. På sånne dager er vi alle unge. På sånne dager er vi alle russ.”, har Arne Hurlén uttalt. Lørdag 6. mai kl. 15:00 er vi klare for runde nummer 20.

Siste musikk video

Siste artist feeds