Oral Bee (NO)

Oral Bee (NO)

Alle verdens pimps – foren eder! Oral Bee er norgeshistoriens kanskje cooleste rapper, med en swagger det knapt finnes maken til. Kall han gjerne russerappens far, en tittel han tjente etter låten «Mirage ’03». Gjør deg selv en tjeneste og les hans selvbiografi, Livet Til En Norsk Boss, en hysterisk morsom fortelling fra Nesodden-gutten Anders Kranmo Smedstads liv som pimpende rapper. 

Fra å bli bannlyst av Kringkastingsrådet og skjelt ut av “hele Norge”, til listesuksess i USA og tilbake. Han er den første rapperen i Norge som tok den amerikanske vestkystlyden på alvor, og er fortsatt den første norske rapperen som har gjort seg fortjent til en amerikansk gullplate.

Det er allerede 16 år siden han først ”puttet det ned” og karrieren har vært en berg-og-dalbane-tur i samme raske farten som han lever sitt ville gangsta-liv i. Det er vanskelig å nekte Big Oral og hans følgesvenner, Big Ice og Pimp Lotion, statusen som de norske pionerne de er. Sammen startet de Da Playboy Foundation, som har produsert musikk på over 50 amerikanske rap-utgivelser.

"Oral Bee holder koken og stilen og putter det ned der andre nøler."

Oral Bee sitt andre studioalbum, ”Still Putter Det Ned”,  er oppfølgeren av debutalbumet. Et komplett lydspor med 18 tracks produsert av Da Playboy Foundation i 2005. Spol frem ti år og Nesoddingen leverer igjen, denne gangen med sommeralbumet ”Putter Det Ned 4ever” fylt med låter i ekte West Coast-stil som vekker følelser om thug-life og California.

En ting er i hvert fall sikkert, Oral Bee holder koken og stilen og putter det ned der andre nøler. Spenn deg fast fredag 5. mai kl. 22:30, når den norske rap-legenden fyller Club:Live med ekte vestkyst-beats. Ikke noe å gå glipp av.

Siste musikk video

Siste artist feeds