Kungs (FR)

Kungs (FR)

Fra gutterommet i byen Aix-en-Provence i Sør-Frankrike, der han lagde sine første remikser foran PCen som 15-åring, til å toppe listene i en rekke land med remiksen av Cookin’ On 3 Burners’ "This Girl" og support-DJ-jobber for David Guetta, har det gått knappe fem år. Med sin melodiske og dype form for house (selv kaller han det happy deep house) og oppfinnsomme produksjoner har supertalentet Kungs blitt en av de største snakkisene på nærmest rekordtid.

Som femåring begynte Kungs å spille musikk på en djembe (en tromme) som var en gave fra foreldrene hans. Han fikk musikk inn i morsmelken og under oppveksten gikk det for det meste i rock and roll-klassikere som The Kooks og The Who. Da franskmannen var 17 år begynte han for alvor å skrive og legge ut egne komposisjoner på nettet. Brennheite remikser av blant annet reggae-kongen Bob Marleys "Jamming" og "West Coast" av Lana Del Rey nådde flere millioner avspillinger på SoundCloud og YouTube.

Artistnavnet plukket Valentin Brunel opp via Google Translate, som visstnok betyr Mister (Mr) på latvisk (ikke spør!). I løpet av kort tid er Kungs blitt et navn å merke seg. Kungs fikk tidlig massiv backing fra blant annet Klingande og “vår egen” Kygo. Ikke vanskelig å forstå når man hører franskmannens skills. Kungs remiks av Lost Frequencies “Are You With Me?” var hans første til å runde ti millioner på SoundCloud, men garantert ikke den siste. Selv nevner han Gorgon City som sin største musikalske inspirasjon. Går det muligens an å håpe på et lite samarbeid?

"I like to call what I produce 'happy house tracks'."

Kungs er nå i ferd med å forandre standarden for hvordan ny, dansbar musikk bør låte, og debutalbumet "Layers" fra tampen av fjoråret var et solid bevis på fyrens enorme talent.

I januar i fjor varmet han opp under Europa-turneen til selveste David Guetta, og på oppfordring fra Axwell Ingrosso gjorde supertalentet tropiske underverker med deres “On My Way”.

Med stor nysgjerrighet og vilje til å prøve nye løsninger er vår venn i stadig musikalsk utvikling, og har hugget seg ut et helt spesielt uttrykk i EDM-skogen.

Si bonjour til en ekte kunge når han inntar burn:Venue på lørdag kl. 22:30.

Siste musikk video

Siste artist feeds