Kris Kross Amsterdam (NL)
Kris Kross Amsterdam (NL)

Kris Kross Amsterdam (NL)

Om du er fast gjenganger på popquiz-en har du sikkert kommet over to rappende kids med buksene bak frem og hit-låten “Jump” fra 1992. Kris Kross Amsterdam har nemlig tatt navnet sitt til ære for duoen Kris Kross og 90-tallet generelt, og startet sin karriere med å arrangere R&B og hiphop-klubbkvelder i hjembyen Amsterdam. Den nederlandske klubbscenen fokuserte kun på tekno og house, og duoen savnet den deilige og old school RnB-sounden de hadde vokst opp med.

Brødrene Jordy og Sander Huisman tok saken i egne hender, fikk med seg MC Yuki Kempees og begynte å produsere sin unike elektroniske musikk med en vri.

"We are just going to make the music we love and if we love it, hopefully someone else will too."

Det har mildt sagt gått veldig bra. Sammen med LS-klare Cheat Codes har de ca. 400 millioner strømminger av samarbeidet “Sex” på samvittigheten, og står bak glitrende remikser av blant annet David Guetta / Zara Larssons "This One's for You”. Trioen er signert til toneangivede Spinnin’ Records, og i 2015 lanserte de sin debutsingel og mesterverket "Until the Morning" with MC CHOCO. Temperaturen er skyhøy på house-remiksen som består av R&B og soul, godt krydret med elektroniske trap-elementer. 

På det siste låtslippet ”Are You Sure” har de alliert seg med rapperen Ty Dolla $ign og den britiske sangeren Conor Maynard på en nytolkning av LL Cool Js 1996 hit ”Loungin”. Legg til tropiske rytmer i bakgrunnen og vi trenger ikke bli spurt to ganger. Resultatet er en dansegulv-vinner, og en låt som setter sommerstemning. Vi er i hvert fall sikre.

Superduoen fortsetter å holde klubbkvelder i Amsterdam og drømmer å ta ting til et nytt plan og jobbe med Diplo eller Skrillex i fremtiden.

Her blir det fest av og med eksperter i faget! Lørdag 6. mai kl. 22:30 på Club:Live.

Siste musikk video

Siste artist feeds