Izabell (NO)

Izabell (NO)

Mye prat om lokale råvarer om dagen, og Izabell er så kortreist som dem kommer. Foruten et attitudeproblem (som er helt innafor når man er Izabell) er det lite man trenger å bekymre seg for når Stavanger-jenta inntar scenen. Dette er uten tvil den råeste dama man finner i norsk hiphop, med flyt og stil i helt egen klasse. 27-åringen er en aktiv player i hjembyens rap-miljø, som medlem av Kriminell Kunst og arrangør av hiphop-festivalen Xplosif, men hun har for lengst rukket å erobre hele landet. 

Etter å ha vunnet en rap-konkurranse på NRK P3 var Izabell plutselig det eneste alle snakket om. Førstepremien var platekontrakt med verdens største plateselskap og en video regissert av den kjente regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen. Derfra gikk det slag i slag.

Debutalbumet Honning og aske (der blant andre LS-klare Ary og Stavanger-gudfaren Morten Abel bidrar) kom i 2015 og Izabell viser et stort spekter som artist. Izabell er som et friskt pust som har blitt blåst inn i norsk musikkliv og denne jenta behersker ulike stiler med glans. Med noen av landets hotteste produsenter som Kastel, Anders Kjær (Emilie Nicolas) og Axxe/FilipK (Arif, OMVR, Unge Ferrari) bak knottene er dette et album som definitivt fortjener stor oppmerksomhet.

"Jeg har lyst til å lage musikk som er litt «empowering». Musikk som gjør at du føler deg dritkul når du hører låta."

Stavanger-jenta har spilt på Øyafestivalen, varmet opp for Ghostface Killah og Gabrielle, deltatt på Christine Dancke-remiksen av Karpes "Attitudeproblem", samt turnert over hele Norge.

Som liten elsket Benedicte Izabell Ekeland Coolios “Gangsta’s Paradise”, og utrolig nok fikk hun synge refrenget sammen med den aldrende rapperen under en studietur til Mexico! Men hvem trenger vel Coolio når home girl er i huset lørdag 6. mai?

Du ser henne på Club:Live kl. 16:30.

Siste musikk video

Siste artist feeds