Cheat Codes (US)

Cheat Codes (US)

En dag kom Kevin Fords bror hjem og påstod hardnakket at han hadde funnet en “cheat code” – en juksete snarvei til å få alt han ville her i livet. Om ikke annet hadde i hvert fall trioen med Ford, Trevor Dahl og Matthew Russell et fint navn å gi ut sin særs fengende musikk under. Og navnet ser ut til å gå i oppfyllelse. Låten “Sex” har du garantert hørt, med over 400 millioner strømminger og en pen andreplass på VG-lista her hjemme. Med sitt åpenbare nikk til Salt n’ Pepas “Let’s Talk About Sex” er den ganske enkelt uimotståelig.

I 2015 slapp de debutsingelen ”Visions” som klatret til topps på Hype Machine Chart. Trioen fikk 15 millioner visninger på YouTube og la kort tid etter ut på turne med gutta i Chainsmokers.

I fjor slapp de låten ”Let Me Hold You (Turn Me On)” med Dante Klein, som på rekordtid over 100 millioner strømminger. Det er ganske enkelt umulig å motstå en så glimrende modernisert versjon av 90-talls klassikeren. Selv sier de ydmyke og skarpe gutta at de at de bare vil lage låter som gjør folk glade. 

Trioen, med base i Los Angeles, ser dessuten ut til å ha funnet flyten. “Shed A Light”, i trespann med Robin Schulz og David Guetta, innehar den samme fine følelsen og treffer bredt. Den elektroniske trioen er blitt rangert på Topp 30-listen som den mest streamede artistene innfor sin genre globalt, og vi tør å gjette at de bare kommer til å bli større fremover.

"Det ser ut som summen av 1+1+1 endelig = mye mer enn 3 for Cheat Codes. Uten å måtte jukse."

Og nå som flere og flere her til lands begynner å få god peiling på hvem Cheat Codes er, er det imidlertid en nordmann som er godt kjent med gutta, nemlig Matoma. I fjor spredte de sin musikalske magi sammen på turné i Europa og USA.

Med lang erfaring fra hvert sitt hold ser det ut som summen av 1+1+1 endelig = mye mer enn 3 for Cheat Codes. Uten å måtte jukse. Fredag kl. 22:40 ser du trekløveren bak spillerne i burn:Venue.

Siste musikk video

Siste artist feeds