Charli XCX (UK)

Charli XCX (UK)

Med karismaen til en rockestjerne og et poptalent helt utenom det vanlige finnes det ingen tvil: Charli XCX er noe av det råeste du kan se og høre på en scene i 2017. I tillegg er hun, i en alder av 24, en av verdens mest suksessfulle låtskrivere.

Allerede for ti år siden lånte Charlotte Aitchison penger av mamma og pappa for å spille inn sitt første album. Hun begynte å legge ut sanger fra albumet samt en rekke andre demoer på hennes offisielle MySpace-side. Det tok ikke lang tid før hennes sjeldne stemme og selvstendige stil fanget oppmerksomheten til en promotør som arrangerte flere store (og ulovlige!) raves og partyer i Øst-London.

Aitchison ble invitert til å opptre og på flygebladet til showene gikk hun under artistnavnet Charli XCX- hennes MSN Messenger-navn da hun var yngre. Supertalentet begynte beskjedent å opptre, og til tross for ulovligheten av konsertene, var hennes foreldre støttende av karrierevalget og deltok til og med på flere av datterens ulovlige rave opptredener. 

Det virkelig store gjennombruddet kom i 2012 da hun leverte den fiks ferdige låta "I Love It" til duoen Icona Pop. Låten ble en megahit på dansegulv over hele verdenen, skjøt seg inn som nummer syv på Billboard Hot 100 i USA, solgte til platinum og fikk over 4,3 millioner sertifiserte nedlastninger. I 2013 slapp hun sitt debutalbum True Romance – og romantikk ble det! Albumet fikk en fantastisk mottagelse fra kritikere, og fikk blant annet 76 av 100 i rating på Metacritic. Dette var rett før Charlis samarbeid med Iggy Azalea, "Fancy" fulgte "greit" opp. Vi snakker så høye strømmetall at man nesten må kontakte en regnskapsfører!

"Charli XCX sin helt uanstrengte og kule stil gjør det umulig å ikke slippe seg løs når hun inntar scenen."

Men kalkulatoren til side – Charli XCX leverer ikke bare kjempehits som "Boom Clap" og "After The Afterparty" på løpende bånd, hun fremfører dem med en autoritet som få kan matche. Låten ”Break The Rules” er blant annet blitt remikset av LS-kjenning Tiësto, og man får lyst til å leve på kanten og danse seg bort i sene nattetimer når man hører låten.  
 
Det virker ikke som det finnes grenser for hva denne dama kan få til. Ikke bare har Charlie XCX lansert sitt egen plateselskap, Vroom Vroom Recordings, men hennes helt uanstrengte og kule stil gjør det umulig å ikke slippe seg løs når hun inntar scenen.

Det er lenge siden Charli XCX opptrådte på ulovlige raves i Øst-London, men intensiteten og den fandenivoldske stilen har hun beholdt. Elektro møter punk og pop når Charli XCX inviterer til rave i Amfiet, lørdag 6. mai kl. 19:30. Gjør deg klar til å bli blåst av banen av en ekte naturkraft. 

Siste musikk video

Siste artist feeds